Dommerberetning LU 2014


Strukturduer

Av  Terje Ree

Først vil jeg gratulere Rase og Flyvedueforeningen NOR med en vellykket og fin utstilling.

Duene jeg dømte var Engelsk Parykkdue, Engelsk Høystjert og Kineser.

Først stod det 5 hvite Parykkduer som generelt hadde ønsker om bedre kroppsholdning,  fastere struktur i manke og kjede. En ung lovende hun med fin oppreist holdning. Hadde den strammet til strukturen slik den gjorde på søndagen, hadde den sannsynligvis gått helt til topps. De sorte hadde fin holdning med mye fjær i parykken men fasthet og jevnhet manglet. Best en rødtigret han som hadde det meste i orden med god holdning, rund stram og fin struktur som bare manglet litt i nedre manke, derfor 96p.

De hvite Høystjertene kunne for det meste hatt mer buk og brystfyll, men en eldre hun hadde den rette runde kroppen med jevn og godt lukket hale som manglet litt i nedre del så den stoppet på 96p . Halene på de blå kunne vært strammere og jevnere og det manglet litt i kroppsholdning. Farven var bra.

I Kinesere var det en hvit eldre hun som var mest tiltalende. Kort dyp kropp og god struktur som bare kunne vært ltt breder i overpute. Beste  Kineser med 96p. Noe varierende i sort med  ønsker som jevnere og tettere delelinje, bredere og fyldigere puter. To i fargen dun som ikke er godkjent farge. Flere av de gule vel lange i figuren. En ung hun skillte seg ut med fin kort kropp, lavstillt og fine puter.  

Terje Ree